O nama

Gama Electronic d.o.o. je osnovana 1999. godine kao samostalna trgovinska radnja lokalnog karaktera. U prostoru od 25 metara kvadratnih, Gama Electronic d.o.o. je počela sa prodajom prvih proizvoda iz oblasti informatičke i telekomunikacijske opreme. Tri godine kasnije, 2002. godine, samostalna trgovinska radnja postaje društvo ograničene odgovornosti, te se iste godine počinje baviti i uvozom informatičke i telekomunikacijske opreme. Cilj je bio uvesti na tržište i u ponudu što kvalitetnije proizvode po najnižim mogućim cijenama. Kako bi osigurali takvu vrstu konkurentnosti, menadžment Gama Electronic d.o.o. odlučuje se uspostaviti suradnju sa međunarodnim partnerima, te uz uvoz i distribuciju informatičke i telekomunikacijske opreme, svojoj paleti proizvoda dodajemo i uvoz i distribuciju sigurnosnih sustava za tržište Bosne i Hercegovine.

 

Tvrtka je vlasnik poslovne zgrade od 1380 kvadratnih metara opremljenih po visokim svjetskim standardima. U sklopu poslovne zgrade su i skladište gotovih proizvoda, servis, show room, uredske prostorije, kao i prostorije za dizajniranje. Kako od samog početka poslovanja tvrtka bilježi enorman rast prometa, u Gama Electronic d.o.o. nastavljamo kontinuirano raditi na širenju distribucijske mreže na cjelokupno područje Bosne i Hercegovine. Gama Electronic d.o.o. je sada tvrtka sa distribucijskom mrežom više od 300 partnera, među kojima su i veliki trgovački lanci, kao i specijalizirane trgovine za informatičku i telekomunikacijsku opremu i sigurnosne sustave te LED rasvjetu.

Još 2002. godine tvrtka je registrirala vlastiti brend, robnu marku, Gigatech, te je, kao pravni vlasnik robne marke, počela sa proizvodnjom vlastitih proizvoda na području Narodne Republike Kine. To je veliki iskorak i preokret u našem poslovanju. Pokretanjem proizvodnje postižemo jako visok odnos cijene i kvalitete. Sve naše proizvode dizajniramo u BiH, te samim tim iste prilagođavamo uvjetima i potrebama našeg tržišta, pritom poštujući i pridržavajući se RoHS standarda za kvalitetu, kao i svih drugih standarda poslovanja na kojima insistira Europska Unija. Iako je proizvodnja na drugom kraju svijeta, sam proces dizajniranja se radi u našoj zemlji. Dizajneri u Gama Electronic d.o.o. su naš domaći, stručan, visokoobrazovan, kvalitetan i nadasve, mladi kadar.

2007. godine Gama Electronic, nekad lokalna trgovina, otvaranjem sestrinskih firmi u Srbiji i Hrvatskoj, širi svoju poslovnu mrežu i na regionalnom tržištu. Nekako u isto vrijeme, Gama Electronic d.o.o. postaje i zastupnik i distributer opreme nekoliko svjetskih proizvođača informatičke i telekomunikacijske opreme, i to za cijeli teritorij nekadašnje Jugoslavije. Uz uvoz i distribuciju, počeli smo zastupati i distribuirati opremu velikih svjetskih proizvođača kao što su Tenda, Havit, Focus X i mnogi drugi. Istovremeno, u skladu sa potrebama tržišta, tvrtka počinje i sa implementacijom i ugradnjom sigurnosih sustava – video nadzora, vatrodojava, alarmnih sustava, kontrole pristupa te računalne mreže. Ovaj vid poslovanja tvrtka je bazirala na srednjim i velikim sustavima.